Vasaros gaiva su mėlynojo pelėsio sūriu |
← |
Ingredientai:
150 g braškių,
salotų lapai,
„Saint Agur“ sūris su mėlynuoju pelėsiu,
sauja kepintų graikinių riešutų,
keli mėtų lapeliai,
kelios skrudintos šoninės juostelės (sutrupintos),
Padažui:
50 g braškių,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
šaukštas balzaminio acto,
šaukštas citrinų sulčių,
2-3 šaukštų šalto vandens,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
cukrus pagal skonį.
Gaminimas:
Braškes nuplaukite ir nuskabykite kotelius. Kiekvieną uogą perpjaukite pusiau. Sūrį supjaustykite kubeliais. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite. Paruoškite padažą: visas sudedamąsias dalis suplakite plaktuvu iki vienalytės masės. Ant lėkštės išdėliokite salotų lapus, braškes, sūrį, graikinius riešutus, šoninę, mėtų lapelius ir apliekite padažu. Puiki atgaiva karštą vasaros dieną, tiks tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei. Skanaus!
↑ | ← |