Makaronai su špinatais ir sūriu |
← |
Ingredientai:
150 g mėgstamų makaronų,
3-4 didelės saujos špinatų lapų,
200 ml grietinėlės,
1 žaliosios citrinos nutarkuota žievelė,
100 g ožkų pieno sūrio „NaTurek Kozi“ arba „Chavroux“,
Parmezanas, alyvuogių aliejus,
Druska, pipirai.
Gaminimas:
Makaronus verdame pasūdytame vandenyje vadovaujantis ant pakuotės esančiomis instrukcijomis. Likus minutei iki virimo pabaigos, į makaronus sudedame nuplautus špinatų lapus. Išvirus makaronams, juos nupilame, bet šiek tiek skysčio paliekame, kad jie nebūtų per sausi.
Tuo pačiu metu keptuvėje įkaitiname grietinėlę, suberiame nutarkuotą žaliosios citrinos žievelę, dedame ožkos sūrį, pagardiname druskai bei pipirais ir nuolat maišant kaitiname. Kai masė tampa vientisa, į keptuvę įkrečiame makaronus su špinatais ir viską gerai išmaišome, kad makaronai tolygiai pasidengtų grietinėlės padažu. Jei pastaras per tirštas, galima įpilti makaronų nuoviro. Patiekite su parmezanu, alyvuogių aliejumi ir trupučiu pipirų.
Receptas skirtas dviem asmenims, o jo paruošimas trunka apie 15 minučių.
↑ | ← |