Bulvių-varškės virtinukai su daržovių ir Brie sūrio padažu |
← |
Ingredientai:
1 kg bulvių,
200 g varškės,
1 kiaušinis,
4 v. š. bulvių krakmolo,
2 a. š. druskos,
200 ml grietinėls (30-35 % riebumo) ,
100 g „NaTurek Brie“ natūralaus skonio sūrio,
1 morka,
1/2 paprikos,
1/2 svogūno.
Gaminimas:
Bulves išverdame su lupenomis (galima virti ir jau nuskustas), nulupame ir sumalame mėsmale.
Į bulvių masę sudedame varškę, kiaušinį, krakmolą ir druską. Viską gerai išminkome iki vientisos ir tolygios masės.
Iš paruoštos masės formuojame norimos formos virtinukus, apvoliojame juos krakmole ir dedame į verdantį pasūdytą vandenį (išverda labai greitai – po to kai iškyla, pakanka virti 2 minutes).
Padažui sutarkuojame morką, smulkiai supjaustome papriką ir svogūną. Į keptuvę pilame 2 šaukštus vandens, suberiame daržoves ir uždengus dangčiu, troškiname, kol daržovės suminkštėja.
Suminkštėjus daržovėms, į keptuvę supilame grietinėlę, suberiame pjaustytą Brie sūrį ir ant mažos kaitros, nuolat maišant, leidžiame išsilydyti sūriui bei sutirštėti grietinėlei. Galima pagardinti šviežiai grūstais pipirais.
↑ | ← |