Makaronai su orkaitėje keptomis daržovėmis |
← |
Ingredientai:
0,5 pakelio pilno grūdo makaronų (maždaug 200 g. nevirtų makaronų),
2 morkos,
1 cukinija,
1 paprika,
1 mėlynasis svogūnas,
Alyvuogių aliejus,
ruskos, pipirų,
Padažui:
500 g. pomidorų pastos,
3 skiltelių česnako,
saldžiosios, aštriosios, rūkytos paprikos miltelių,
džiovintų čiobrelių arba kitų mėgiamų prieskonių,
0,5 a. š. cukraus,
150 g „NaTurek Islos” sūrio.
Gaminimas:
Daržoves nulupti/nuskusti (kurias reikia) ir supjaustyti vidutinio smulkumo gabalėliais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti pipirais ir druska. Kepti iki 200c įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. - kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus. Kol daržovės kepa, išvirti makaronus (pagal instrukciją ant pakuotės) ir pasiruošti padažą - keliuose šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus pakepinti smulkintus česnakus, kai česnakai paskleidžia savo aromatą (tačiau neparuduoja!), supilti į keptuvę pomidorų pastą. Kai pomidorai pradeda lengvai kunkuliuoti, pagardinti masę paprikomis, druska, cukrumi bei čiobreliais. Į padažą sudėti gabaliukais pjaustytą „NaTurek Islos” fetos sūrį ir pakaitinti dar 2 minutes. Ant makaronų sudėti iškepusias daržoves bei užpilti padažą. Puikus skonis, greitai paruošiama ir paprasta.
↑ | ← |