Ingredientai:
1 prancūziškas batonas (bagetė) arba 1 kaimiškos baltos duonos kepalas,
2 plonos vytinto kumpio (prosciutto) riekelės,
200 g vyšninių pomidorų,
1 paprika,
1 lapinė salota,
150 g konservuotų artišokų vandenyje,
100 g kukurūzų burbuolių,
8 kornišonai (marinuoti agurkėliai),
4 saulėje džiovinti pomidorai, marinuoti alyvuogių aliejuje,
2 valgomieji šaukštai jogurto,
1 valgomasis šaukštas citrinų sulčių,
2 petražolių šakelės,
1 bazilikų šakelė,
Pipirai.
Gaminimas:
Supjaustykite batoną / duoną maždaug 2 cm storio riekelėmis ir sudėkite ant skardos. Apkepkite maždaug 2-3 minutes, neleidžiant pajuoduoti. Lengvai paskrudinus išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Supjaustykite kumpio riekeles plonomis juostelėmis. Perpjaukite papriką, išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Tepkite „
Chavroux“ ant apskrudintos duonos, tada papuoškite trečdalį sumuštinuko kumpio juostelėmis. Pridėkite petražolių, papuoškite antrą trečdalį per pusę perpjautais vyšniniais pomidorais ir puse karnišono. Tada papuoškite likusią sumuštinuko dalį paprika ir baziliku. Nuplaukite ir nusausinkite lapinę salotą, supjaustykite ir sudėkite į salotų dubenį su likusiais vyšniniais pomidorais ir nusausintomis kukurūzų burbuolėmis. Nusausinkite artišokų šerdis, supjaustykite į 4 dalis ir sudėkite į salotų dubenį. Nusausinkite džiovintus pomidorus ant virtuvinio popieriaus, susmulkinkite ir sudėkite į salotas. Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, jogurtą ir citrinų sultis. Pagardinkite maltais pipirais pagal skonį. Užpilkite šį padažą ant salotų. Pateikite vieno kąsnio sumuštinukus su salotomis.