Fondiu su sūriu „Turek Camembert“ |
← |
Ingredientai:
400 ml sausojo balto vyno,
400 g (3,5 pakuotės) sūrio „Turek Camembert“ nupjauta žievele,
50 ml kalvadoso,
Žiupsnelis trintų muskatų riešutų,
Pipirų,
Kviečių duona.
Gaminimas:
Sūrį „Turek Camembert“ stambiai sutarkuoti. Fondiu inde pašildyti vyną, tačiau neužvirti. Įberti tarkuotą sūrį ir maišyti, kol susidarys tiršta vientisa masė. Į masę berti pipirų ir trintų muskatų riešutų, tada pilti kalvadosą. Taip paruoštą patiekalą su karštu fondiu indu pastatyti ant šildymo liepsnos. Fondiu galima sutirštinti šaukšteliu bulvių miltų ir paskaninti citrinų sultimis. Tai apsaugo patiekalą nuo suvirimo. Šviežią kviečių duoną supjaustyti 3 cm dydžio kubeliais. Smeigti duonos gabaliukus fondiu šakute ir nardinti į indą su mase.
↑ | ← |