Keksai su mėlynojo pelėsio sūriu |
← |
Ingredientai:
100 g kumpelio,
250 g miltų,
1-1,5 a. š. kepimo miltelių,
Žiupsnelis druskos, cukraus,
1-2 a. š. džiovintų raudonėlių arba bazilikų,
150 g mėlynojo pelėsio sūrio „Saint Agur“,
200 ml pieno,
1 kiaušinis,
6 a. š. alyvuogių aliejaus.
250 g miltų,
1-1,5 a. š. kepimo miltelių,
Žiupsnelis druskos, cukraus,
1-2 a. š. džiovintų raudonėlių arba bazilikų,
150 g mėlynojo pelėsio sūrio „Saint Agur“,
200 ml pieno,
1 kiaušinis,
6 a. š. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
Kumpelį supjaustome nedideliais gabalėliais ir lengvai juos apkepame, kad taptų traškesni.
Miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, prieskonius sumaišome dubenyje.
Susmulkiname pelėsinį sūrį ir jį taip pat sudedame į sausus ingredientus. Kartu suberiame ir apkeptus kumpelio gabaliukus.
Išplakame kiaušinį, supilame pieną ir aliejų, viską dar kartą gerai suplakame.
Plakinį įpilame į birius produktus ir išmaišome, kad gautųsi vientisa masė. Tešla neturi būti kieta.
Keksiukų formeles patepkite sviestu ir pilnai įkrečiame tešlą. Tešlą galima dėti iškart į popierines formeles.
Šauname keksiukus į iki 180-200 laispnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 – 25 min.
↑ | ← |