Užkeptas Camembert sūris su česnakinėmis lazdelėmis |
← |
Ingredientai:
„Le Rustique Camembert“ sūris (150-250 g),
1-2 skiltelių česnako,
Žiupsnelis šviežio ar džiovinto rozmarino,
Šiek tiek druskos ir pipirų,
Pora šaukštų alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
Sūrį išpakuojame ir dedame ant kepimo popieriaus. Plonomis juostelėmis supjaustome nuluptas česnako skilteles. Tuomet peilio galiuku sūryje padarome 10-15 skylučių į kurias susmaigstysime česnako juosteles. Taip pat į sūrį prismaigstome rozmarino šakelių, užpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir beriame druskos, pipirų. Papildomai galima pridėti savo mėgstamų ingredientų (žolelių, džiovintų vaisių, riešutų ar medus). Sūrį tvirtai suvyniojame į kepimo popierių ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Patiekiame su orkaitėje skrudintais duonos gabalėliais, apšlakstytais alyvuogių aliejumi ir prieskoninėmis žolelėmis.
↑ | ← |