Keptas Brie užkandis |
← |
Ingredientai:
"NaTurek Brie" sūris (1 pak.; 90-125 g),
Panevėžio filė (apie 100 g),
Keli šaukštai persikų, abrikosų ar apelsinų džemo,
Mėgstamos prieskoninės žolelės,
2 šaukštai džiovintų spanguolių,
2 šaukštai graikinių riešutų,
Prancūziškas batonas, Ciabatta ar kita duona.
Gaminimas:
Spanguoles ir riešutus sumaišome, pasmulkiname į mažesnius gabaliukus.
Nedideliame kepimo inde netvarkingai išdėliojame riekelėmis pjaustytą sūrį, ant jo suberiame plonomis juostelėmis pjaustytą mėsą. Ant viršaus išdėliojame džemą, pabarstome prieskoninėmis žolelėmis ir smulkintomis spanguolėmis bei riešutais.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje 12-15 min. su ventiliatoriumi.
Patiekiame ant stalo su mėgstamos duonos riekelėmis (sūrio masę tiesiog šaukštelio pagalba užsidėti ant duonos ir mėgautis).
P.S. jei norisi ryškesnio skonio, galima pasigaminti balzamiko padažo ir jo užsipilti ant šio užkandžio. Tobulas duetas :)
↑ | ← |