Keptas NaTurek Camembert ir sluoksniuotos tešlos lazdelės |
← |
Ingredientai:
Bemielė sluoksniuota tešla,
Šoninės juostelės,
Bruknių ar kita mėgstama uogienė,
Rozmarino šakelė,
Kiaušinis.
Gaminimas:
Iš tešlos suformuojame apskritimą ir klojame jį ant kepimo popieriaus skardoje. Į tešlos apskritimo vidurį dedame sūrį su įpjautu paviršiumi (įpjauname tik plutelę suformuodami langelius).
Tešlą aplink sūrį ištepame uogiene ir išklojame išilgai šoninės juostelėmis.
Ties šoninės kraštais pjauname tešlą išilgai (nuo sūrio link išorės) ir kiekvieną juostelę susukame, kad gautume lazdelių formą. Sūrį papuošiame rozmarino šakele, tešlą patepame kiaušinio plakiniu ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame iki kol tešla gražiai apskrunda.
Valgyti iškart ištraukus iš orkaitės – nuimame supjaustytą plutelę, atsilaužiame lazdelę, merkiame į sūrį ir skanaujame.
↑ | ← |