KEPTAS CAMEMBERT SŪRIS |
← |
Ingredientai:
„NaTurek Camembert Grill“ sūris – 3 vnt.,
Žaliosios vynuogės be kauliukų – 100 g,
Rudasis cukrus (žiupsnelis),
Ciabatta itališka duona – 1 vnt.,
Šlakelis mėgstamo aliejaus (pvz. krapų ar sezamų).
Papuošimui:
Įvairių salotų lapai (rukola, sultenė, Loro Rosso ar kitos salotos),
Kelios šilauogės,
Sauja graikinių riešutų,
Rozmarino šakelė.
Gaminimas:
Supjaustome vynuoges per pusę (jei reikia, pašaliname kauliukus), dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą (vidine puse į viršų), apibarstome ruduoju cukrumi ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-čiai minučių. Pasiruošiame sūrį: išdėliojame ant kepimo popieriaus skardoje, viršuje esančią plutelę supjaustome kvadratėliais (tik lengvai įpjauname paviršių). Kai tik vynuogės bus iškepusios, jas ištraukiame ir dedame į orkaitę sūrį, kepame apie 15-20 minučių. Iškepus sūriui, ištraukiame jį kartu su popieriumi ir dedame ant pjaustymo lentelės ar kito padėklo, papuošiame keptomis vynuogėmis, salotų lapais, graikiniais riešutais, šilauogėmis bei apdeginta rozmarino šakele, patiekiame su skrudinta ir mėgstamu aliejumi (pvz. krapų) apšlakstyta Ciabatta duonele.
↑ | ← |