Kepti burokėliai su sūriu ir spanguolėmis |
← |
Ingredientai:
6 burokėliai,
180 g „Naturek Islos“ sūrio,
200 g gražgarsčių (rukolos),
½ stiklinės džiovintų spanguolių,
½ stiklinės graikinių riešutų,
Padažui:
½ stiklinė alyvuogių aliejaus,
3 v. š. balzaminio acto,
1 v. š. garstyčių,
1 skiltelė išspausto česnako,
¼ v. š. druskos,
1/8 v. š. pipirų.
Gaminimas:
Folija apvyniokite kiekvieną burokėlį, sudėkite į kepimo indą ir kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba kol burokėliai pasidarys minkšti. Išimkite iš orkaitės burokėlius, išpakuokite ir leiskite jiems atvėsti iki kambario temperatūros, tada nulupkite odą ir supjaustykite puselėmis. Keptuvėje pakepinkite graikinius riešutus, kol gražiai apskrus iki auksinės spalvos. Į salotų indą sudėkite supjaustytus burokėlius, sūrį, rukolą (gražgarstes), džiovintas spanguoles bei graikinius riešutus. Salotų padažui skirtus visus ingredientus suplakite ir sumaišykite su salotomis. Prižadu daug nuostabaus skonio.
↑ | ← |