Vištienos salotos su sūriu ir kriaušėmis |
← |
Ingredientai:
2 vištienos krūtinėlės,
1 pakelis „Naturek Islos“ sūrio,
2 kriaušės,
1 puodelis džiovintų spanguolių,
1 puodelis graikinių riešutų,
2 galvos salotų lapų,
1/5 arbatinio šaukštelio česnako, druskos (arba pagal skonį)
1/8 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų,
1 v. š. alyvuogių aliejaus.
Padažui:
3 arbatinių šaukštelių balzaminio acto,
1 v. š. garstyčių,
1 česnako skiltelės,
1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus,
1/4 šaukštelio druskos,
1/8 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Vištienos krūtinėles perpjauti perpus išilgai ir iš abiejų pusių apibarstyti česnaku, druska ir juodaisiais pipirais. Vištienos krūtinėlę pakepinti keptuvėje, kai iškeps perdėti ant pjaustymo lentos ir supjaustyti juostelėmis. Keptuvėje pakepinti graikinius riešutus. Į didelį dubenį sudėti suplėšytus salotų lapus, supjaustytas kriaušes, džiovintas spanguoles, graikinius riešutus, „Naturek Islos“ sūrį ir supjaustytą vištieną. Tada ruošiama padažą: visus padažui skirtus ingredientus sumaišome, suplakame ir tada užpilame ant paruoštų salotų, dar kartą viską sumaišome ir skanaujame.
↑ | ← |