Šakšuka su mėlynojo pelėsio sūriu |
← |
Ingredientai:
Paprika (1 vnt.),
Čili pipiras,
Svogūno galvutė,
3-4 pomidorai,
4 kiaušiniai,
Keli gabalėliai mėlynojo pelėsio sūrio „NaTurek Blue“ arba „Saint Agur“,
Lašelis alyvuogių aliejaus,
Šakelė petražolių ir kiti žalumynai papuošimui,
Druska.
Gaminimas:
Papriką supjaustome skiltelėmis, čili pipirą ir svogūną – griežinėliais. Viską dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir lengvai apkepiname. Tada dedame pjaustytus kubeliais pomidorus, viską pabarstome druska ir kepiname nuolat maišant ant silpnos ugnies apie 10 minučių (kol pomidoro konsistencija tampa panaši į skystą pomidorų padažą). Tada daržovių masėje suformuojame duobutes, po vieną įmušame kiaušinius (nemaišyti), ant viršaus pabarstome sūrio, uždengiame dangčiu ir sumažinus ugnį paliekame troškintis (kol pilnai pabąla baltymas ir kiaušinis iškepa iki norimo kietumo). Iškepusius kiaušinius su daržovių mase dedame į lėkštę, papuošiame smulkintomis petražolėmis bei žalumynais ir patiekiame su skrudinta Ciabatta duona.
↑ | ← |