Lietiniai blynai su Chavroux ir lašiša |
← |
Ingredientai:
Tešlai:
3 kiaušiniai,
220 ml pieno,
160 ml miltų,
1,5 v. š. ištirpinto sviesto,
Žiupsnelis cukraus ir druskos,
Aliejus (kepimui).
Įdarui:
„Chavroux“ ožkų pieno sūris,
Rūkyta lašiša,
Ridikėliai,
Petražolės ar kiti žalumynai.
Gaminimas:
Visus tešlai skirtus ingredientus dedame į gilų indą ir elektriniu plakikliu suplakame iki vientisos masės. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, gerai įkaitiname, pilame samtį tešlos, ją sukamaisiais judesiais tolygiai paskirstome ant keptuvės dugno. Iškepus vienai pusei (kai blynas tampa aukso spalvos), blyną apverčiame ir pakepame dar kelias minutes.
Iškeptus blynelius lenkiame pusiau (kad gautume pusmėnulio formą), tepame ožkų pieno sūrį, klojame lašišą, ant viršaus dedame plonais griežinėliais pjaustytus ridikėlius ir kelis petražolių lapelius. Blyną dar kartą lenkiame pusiau, kad gautųsi trikampio forma. Patiekti galite vienus, su grietine, ar kitu mėgstamu padažu.
↑ | ← |