Vegetariškas kišas su „NaTurek Islos“ ir cukinijomis |
← |
Ingredientai:
Tešlai:
250 g miltų,
125 g sviesto (supjaustyto gabaliukais),
1 kiaušinio trynys,
3 v. š. pieno,
Žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 g cukinijų,
100 g špinatų,
1 svogūnas,
1 morka,
20 g sviesto,
Druska ir pipirai pagal skonį,
Bazilikų lapeliai papuošimui,
Vyšniniai pomidorai papuošimui.
Užpilui:
3 kiaušiniai,
150 g „NaTurek Islos“ sūrio,
100 ml pieno,
50 ml grietinėlės,
Druska ir pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišome sviestą su miltais ir druska, kol gausis trupiniai. Įdedame kiaušinio trynį, įpilame pieno ir viską sutriname iki vientisos masės. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve atvėsti, kol gaminsime įdarą su užpilu.
Nedidelėje keptuvėje įkaitiname sviestą ir sudedame svogūną, morką, špinatus, cukiniją ir kepame, kol jie suminkštėja – apie 10 min. Paliekame įdarą atvėsti.
Sviestu ištepame kišo kepimo formą, pabarstome truputį miltų. Tešlą iškočiojame ir ja tolygiai išklojame formos dugną bei kraštus. Subadome šakute ir padedame į šaldytuvą 30 minučių, kad kepdamas pagrindas išliktų tolygus.
Suplakame kiaušinius su grietinėle, pienu, druska, pipirais ir trupintu „NaTurek Islos“ sūriu, padedame į šalį.
Įkaitiname orkaitę iki 180°Cir dedame kišo pagrindą, kepame 10 min. Išimame iš orkaitės, ant apkepto pagrindo paskirstome įdarą. Užpilame kiaušinių, grietinėlės ir sūrio plakiniu bei kepame 35 – 40 min. Iškepusio kišo vidus turi būti minkštas, bet ne skystas.
Kišą papuošiame bazilikų lapeliais bei vyšninių pomidorų puselėmis.
↑ | ← |