Sluoksniuotos tešlos pyragas su ožkų pieno sūriu ir špinatais |
← |
Ingredientai:
„Chavroux“ ožkų pieno sūris,
2 lakštai šaldytos sluoksniuotos tešlos,
800 g špinatų,
2 skiltelės česnako,
2 kiaušiniai,
Svogūnas.
Gaminimas:
Špinatus nuplaukite, nusunkite vandenį ir susmulkinkite. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną, jį pakepinkite, pabaigoje sumeskite smulkintą česnaką.
Į indą sumeskite sūrį, špinatus, svogūnus ir česnakus, gautą masę užpilkite kiaušinių plakiniu (truputį jo pasilikite viršui patepti), išmaišykite.
Tešlai atšilus, vieną lakštą klokite į skardą, suverskite gautą sūrio ir špinatų masę, tolygiai paskirstykite. Uždenkite pyragą kitu tešlos lakštu, viršų patepkite kiaušinių plakiniu.
Pyrago viršų prapjaukite ar padarykite keletą skylučių, kad kepant pyragas „kvėpuotų“.
Pyragą dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-45 min., iki kol viršus pasidaro gelsvai rudas.
Patiekite su mėgstamu padažu, daržovėmis.
↑ | ← |