Benedikto kiaušiniai su pelėsiniu sūriu ir lašiša |
← |
Ingredientai:
„NaTurek Camembert“ arba „Saint Agur“ pelėsinis sūris – kelios riekelės,
Kiaušiniai – 4 vnt.,
Bandelės su sezamo sėklomis – 2 vnt.,
Rūkyta lašiša – 4 riekelės,
Ryžių actas – 2 v. š.,
Špinatų lapai – 50 g,
Kelios petražolių šakelės.
Hollandaise padažui:
Sviestas – 10 v. š.,
Kiaušinio tryniai – 3 vnt.,
Žiupsnelis druskos ir pipirų,
Citrinos sultys – 1 a. š.,
Šlakelis Tabasko padažo.
Gaminimas:
Užvirkite puode vandenį ir supilkite actą. Šiek tiek primažinkite ugnį, kiaušinius vieną po kito atsargiai įmuškite į puodelį ir iš puodelio įleiskite juos į vandenį (nesuleiskite visų kiaušinių į vandenį iš karto, palaukite kol kiekvienas iš jų pabaltuos). Kai visi kiaušiniai jau bus puode, išjunkite ugnį ir uždengę palikite 4-ioms minutėms. Pasiruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą ir palikite pusei minutės šiek tiek atvėsti. Likusius padažo ingredientus išplakite maišytuvu, po truputį pilkite ištirpintą sviestą ir lėtai maišykite (padažą laikykite šiltai – arti viryklės ar ant puodo su garuojančiu karštu vandeniu – tačiau nebešildykite ir nebekaitinkite). Bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite orkaitėje. Į lėkštę dėkite bandelių puseles, ant jų klokite lašišos ir sūrio riekeles, dėkite po kiaušinį, ant viršaus užpilkite Hollandaise padažo ir papuoškite smulkintomis petražolėmis bei špinatų lapais.
↑ | ← |