Nepakartojama trinta pievagrybių sriuba |
← |
Ingredientai:
„Saint Agur“ mėlynojo pelėsio sūris,
500 g pievagrybių,
1 didelis svogūnas,
Lydytas sūris su grybais,
Vištienos arba daržovių sultinys,
Druska, pipirai (pagal skonį),
Miltai (a. š.),
Rozmarino šakelė,
Šaukštas aliejaus.
Gaminimas:
Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname ir dedame susmulkintą svogūną. Kepame kol gražiai apskrus bei taps geltonos spalvos. Supjaustytus pievagrybius griežinėliais dedame į tą pačią keptuvę bei pagardiname druska ir pipirais. Kol pievagrybiai iškeps, pasiruošiame sultinį. Į sultinį sudedame keptus pievagrybius su svogūnais, lydytą bei gabaliukais laužytą mėlynojo pelėsio sūrį ir maišome, kol šis ištirps. Po truputį beriame miltus, kad sriuba sutirštėtų. Baigus virti sriubai, pertriname ją trintuvu. Įpylus į lėkštę, papuošti rozmarino šakele/lapeliais bei keliais keptų pievagrybių griežinėliais. Patiekti galima su česnakiniu prancūzišku batonu ar baltos duonos skrebučiais.
↑ | ← |