Ryžių Rizottas |
← |
Ingredientai:
1 svogūnas,
2 morkos,
1l daržovių ar vištienos sultinio,
300 g apvaliųjų ryžių,
1-2 pakelių „NaTurek Camembert“ sūrio su žolelėmis,
Druską, pipirai pagal skonį,
Sauja Rukolos salotų.
Gaminimas:
Pasiruošiame sultinį. Kol gaminsime ryžius sultinys visa laiką turi virti ant mažos ugnies. Supjaustome morkas, svogūnus, pakepiname svieste. Kai morkos ir svogūnai apkeps, pilame ryžius ir kelias minutes apkepiname. Pilame viena samtį sultinio. Pamaišome. Kai sultinys susigers, pilame sultinį vėl. Visada pamaišome pagal laikrodžio rodyklę. Pilame sultinį, maišome – ir taip tol kol ryžiai išvirs. Verdame apie 30 min. Kai ryžiai bus išvirę, supjaustome „NaTurek Camembert“ sūrį gabaliukais ir metame i keptuve kartu su ryžiais. Ir laukiame kol sūris išsilydis. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Neleiskite sultiniui visiškai įsigerti i ryžius. Turi gautis ne sausi ryžiai, o kreminės konsistencijos. Išvirus dedame į lėkštes. Ant viršaus uždedame Rukolos salotų.
↑ | ← |