Kišas su lašiša, brokoliais ir Tartare |
← |
Ingredientai:
Pyrago tešlai:
120 g sviesto,
2 v. š. šalto vandens,
1 kiaušinis,
Žiupsnelis druskos, provanso žolelių,
250 g miltų.
Įdarui:
500 g lašišos,
1 brokolis,
200 g grietinėlės (12-18% riebumo),
150 g „Tartare Classic“,
2-3 vnt. kiaušinių,
1-2 skiltelės česnako.
Gaminimas:
Virtuviniu kombainu maišome sviestą su miltais ir druska, kol gauname trupinius. Įdedame kiaušinio trynį, įpilame vandenį ir triname, kol ingredientai susijungia. Jei reikia, naudojame daugiau miltų – tešla neturi lipti prie rankų. Įsukame tešlą į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve atvėsti porai valandų.
Sviestu lengvai ištepame kišo kepimo formą, pabarstome trupučiu miltų. Tešla tolygiai išklojame formos dugną ir kraštus. Subadome šakute ir padedame į šaldytuvą 25-30 minučių, kad kepant gerai laikytųsi forma.
Brokolį padaliname žiedynais ir truputį apverdame pasūdytame vandenyje. Lašišą padaliname nedideliais gabaliukais, pabarstome druska, pipirais, ir sudedame ant tešlos kartu su brokoliais. Užpilui kartu išplakame „Tartare Classic“ užtepėlę, smulkintą česnaką, grietinėlę ir kiaušinius, užpilame ant lašišos ir brokolių.
Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Skanaus, kišas skanus ir karštas, ir šaltas.
↑ | ← |