Vištienos krūtinėlė įdaryta pelėsiniu sūriu |
← |
Ingredientai:
Vištienos krūtinėlė – 4 vnt.,
„Saint Agur“ sūris,
Grietinėlė – 200 ml,
Mocarela sūris – 125 g,
Lydytas sūris – 100 g,
Bazilikai,
Aliejus,
Druska, pipirai.
Gaminimas:
Grietinėlę pakaitinti su lydytu sūreliu kol užvirs. Nuėmus nuo viryklės įmaišyti baziliką ir prieskonius pagal skonį. Vištos krūtinėlę pagardinti druska ir pipirais. Pamarinuoti apie 10 min. Pamarinuotą krūtinėlę įpjauti ir į jos vidų sudėti pelėsinį sūrį. Taip paruoštą kepsnį pakepti trumpai keptuvėje ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėti krūtinėles į kepimo formą, užpilti grietinėlės-sūrio padažą. Ant viršaus suberti sutarkuotą mocarelą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20 min. Garnyrui – keptos bulvės ir pomidoras. Galima garnyrui naudoti ir ryžius bei brokolį.
↑ | ← |