Svogūnų sriuba su mėlynojo pelėsio sūriu |
← |
Ingredientai (4-ioms porcijoms):
3 v. š. sviesto,
3 skiltelės česnako,
2 a. š. klevų sirupo,
1 v. š. miltų,
800 ml sultinio,
50 ml grietinėlės,
Druska, pipirai (galima ir nedėti),
80 g mėlynojo pelėsinio sūrio „NaTurek Blue“ arba „Saint Agur“,
Mėgstama duona/ prancūziškas batonas.
Gaminimas:
Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Česnaką susmulkiname. Puode įkaitiname sviestą, suberiame svogūnus, česnakus ir ant silpnos ugnies kepame 40 minučių vis pamaišydami medine mentele, jog šie nesudegtų. Po 40 min. į puodą įpilame klevų sirupo, išmaišome – ir dabar dažnai maišydami kepame juos dar 20 min., kol svogūnai taps sodriai rudos spalvos.
Svogūnus pabarstome miltais ir maišydami medine mentele kepame apie 1 min. Įpilame sultinio, uždengiame puodą dangčiu ir ant silpnos ugnies verdame maždaug 25 min. Retkarčiais pamaišome.
Pelėsinį sūrį susipjaustome, dalį galime palikti papuošimui.
Į puodą su sultiniu pilame grietinėlę, sudedame pelėsinį sūrį ir viską verdame apie 10 minučių, kol sūris ištirps. Jei reikia, sriubą pagardiname druska ir pipirais.
Duonos ar prancūziško batono riekelę paskrudiname. Į lėkštę pilame sriubą, į ją dedame duonos/batono riekelę ir gausiai užbarstome sūriu.
↑ | ← |