0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas

Paieška

 

0

Svogūnų sriuba su mėlynojo pelėsio sūriu

 

Ingredientai (4-ioms porcijoms):

500 g svogūnų,
3 v. š. sviesto,
3 skiltelės česnako,
2 a. š. klevų sirupo,
1 v. š. miltų,
800 ml sultinio,
50 ml grietinėlės,
Druska, pipirai (galima ir nedėti),
80 g mėlynojo pelėsinio sūrio „NaTurek Blue“ arba „Saint Agur“,
80 g fermentinio sūrio ,
Mėgstama duona/ prancūziškas batonas.
 

Gaminimas:

Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Česnaką susmulkiname. Puode įkaitiname sviestą, suberiame svogūnus, česnakus ir ant silpnos ugnies kepame 40 minučių vis pamaišydami medine mentele, jog šie nesudegtų. Po 40 min. į puodą įpilame klevų sirupo, išmaišome – ir dabar dažnai maišydami kepame juos dar 20 min., kol svogūnai taps sodriai rudos spalvos.
Svogūnus pabarstome miltais ir maišydami medine mentele kepame apie 1 min. Įpilame sultinio, uždengiame puodą dangčiu ir ant silpnos ugnies verdame maždaug 25 min. Retkarčiais pamaišome.
Pelėsinį sūrį susipjaustome, dalį galime palikti papuošimui.
Į puodą su sultiniu pilame grietinėlę, sudedame pelėsinį sūrį ir viską verdame apie 10 minučių, kol sūris ištirps. Jei reikia, sriubą pagardiname druska ir pipirais.
Duonos ar prancūziško batono riekelę paskrudiname. Į lėkštę pilame sriubą, į ją dedame duonos/batono riekelę ir gausiai užbarstome sūriu.

 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti