Omarai su NaTurek Brie |
← |
Ingredientai:
Dvi juostelės pelėsinio sūrio „NaTurek Brie“,
Omaras*,
2 a. š. ištirpinto sviesto,
160 ml neriebios grietinėlės,
Pusė šaltai rūkytos šoninės juostelės (smulkiai pjaustytos),
Skiltelė česnako (sukapota),
Druska (pagal skonį),
Žiupsnelis cukraus,
Žiupsnelis miltų,
Džiovintos smulkintos petražolės (nebūtina).
Gaminimas:
Perpjauname omarus pusiau ir išvalome.
Špinatus perliejame verdančiu vandeniu, nusausiname ir smulkiai supjaustome.
Įkaitiname keptuvę (geriausia naudoti „wok“ stiliaus), ištirpiname sviestą. Sudedame pjaustytą šoninę ir kapotą česnaką, kepame iki kol atsiskleidžia aromatas. Kai šoninė apskrunda, į keptuvę dedame pjaustytus špinatų lapus, pilame grietinėlę, pagardiname druska bei cukrumi ir viską gerai išmaišome, laukiame kol užvirs. Užvirus padažui, maišant įsijojame šiek tiek miltų, kad jis sutirštėtų.
Dedame omarus į kepimo indą ir pripildome juos grietinėlės padažu (kad prisipildytų kiautas bei galva), ant viršaus dedame Brie sūrio juosteles ir šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Omarus kepame apie 20-25 minutes. Iškepusius omarus galima apibarstyti džiovintomis smulkintomis petražolėmis, patiekti su citrina.
*Omarai gali būti sėkmingai pakeisti didesnėmis krevetėmis arba Lietuvoje randamais vėžiais.
↑ | ← |