Ravioliai su ožkų pieno sūriu ir špinatais |
← |
Ingredientai:
Tešlai:
300 g kietųjų kviečių miltų,
3 kiaušiniai,
Žiupsnelis druskos.
Įdarui:
„Chavroux“ ožkų pieno sūris,
200 g šviežių ar šaldytų špinatų,
30 g sviesto,
1 kiaušinis,
30 g tarkuoto parmezano sūrio,
Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto,
Druska, pipirai (pagal skonį).
Gaminimas:
Tešla: iš miltų, kiaušinių ir žiupsnelio druskos užminkome tešlą. Tešlą pridengiame rankšluosčiu ir paliekame 1 val. kambario temperatūroje.
Įdaras: špinatus supjaustome juostelėmis (šaldyti špinatai pirmiausia turi būti atšildomi) ir apkepiname svieste. Špinatus atvėsiname, sutriname su ožkų pieno ir parmezano sūriais, muskato riešutu, druska ir pipirais. Įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
Tešlą padalijame į 8 dalis. Iškočiojame 8 maždaug 2 mm storio stačiakampius tešlos lakštus. Paruoštą įdarą išdėliojame arbatiniu šaukšteliu kas 3 cm, nuo kraštų paliekant 2 cm. Uždengiame kitu tešlos lakštu. Atsargiai užspaudžiame kraštus bei tarpus tarp įdaro ir supjaustome konditeriniu ratuku arba peiliu.
Paruoštus itališkus virtinius sudedame į verdantį pasūdytą vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kad nesuliptų. Verdame apie 5 min., kol iškils. Raviolius patiekiame su ištirpintu sviestu ar kitu mėgstamu padažu ir apibarstome parmezano sūriu.
↑ | ← |