Takos paplotėliai su sūriu |
← |
Ingredientai:
Miltai 100 g tešlai,
Vanduo 100 ml tešlai,
Druska 1 žiupsnelis tešlai,
Aliejus 1 arbatinis šaukštelis kepimo skardai patepti ir 1 arbatinis šaukštelis paplotėliams aptepti,
Pusę galvos raudono kopūsto įdarui,
1 avokadas įdarui,
2 pomidorai įdarui,
1 pakelio „Naturek Islos“ sūrio įdarui,
Sauja petražolių papuošimui,
1/2 puodelio grietinės padažui,
1/3 puodelio majonezo padažui,
2 valg. šaukšt. citrinos sulčių padažui,
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų padažui,
Gaminimas:
Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius. Juos sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, apipurkškite aliejumi arba aptepkite ir tada 200°C karštumo orkaitėje kepkite 2 min. Po to kiekvieną paplotėlį perlenkite pusiau ir kepkite dar 8 min., kol jie pasidarys traškūs. Paruoškite įdarą: supjaustykite sūrį, pomidorą, avokadą ir raudoną kopūstą. Paruoškite padažą: grietinę, majonezą, citrinos sultys ir pipirus sumaišykite. Paruoštą padažą sumaišykite su įdaru. Į kiekvieną paplotėlį įdėkite maždaug po 2 šaukštus įdaro, jį apibarstykite sūriu bei papuoškite petražolėmis.
↑ | ← |