Gera nuotaika, juokas, ryškūs įspūdžiai, atradimai, puikūs skoniai. Iš Kauno Čiop-Čiop išsinešėme tik geriausias emocijas. Nuostabios mūsų konkurso laimėtojos pasirodė puikiai, atrodė žavingai, demonstravo savo išmonę virtuvėje ir ne vien mokėsi iš šefo, bet ir pačios dalinosi kulinarine išmintimi. Kviečiame žvilgterėti į gamybos užkulisius, o netrukus supažindinsime jus su receptais patiekalų, kuriuos ruošėme pamokos metu. Susipažinkite! Estela, Erika ir Neringa. Būtent šioms damoms atiteko pagrindinis mūsų organizuoto receptų konkurso prizas – pamoka Čiop-Čiop studijoje ir kulinarinė fotosesija.
Šefas parodė keletą triukų, kaip paruošti kepto Camembert sūrio užkandį. Rezultatas gavosi išties įspūdingas. Kvapas – viliojantis. Pirmiausia, ruošdami keptą sūrį (tiek orkaitėje, tiek grilyje) nepamirškite suraižyti viršaus. Dosniai pabarstykite norimais prieskoniais. Maža gudrybė – degintas rozmarinas aromatui suteikti. Patiekalo dekoras gali būti koreguojamas pagal kiekvieno skonį.
Salotos, salotos, salotos. Vasariškos gaivos šaltinis bei dailios paplūdimio figūros draugės. Derinių begalės, o mums Čiop-Čiop profesionalai pasiūlė itin subalansuoto skonio NaTurek ISLOS derinį su salotomis ir figomis. Beje, tas pačias salotas galite gardinti ir kitais mūsų sūriais – čia puikiai tiks NaTurek Brie ar mėlynojo pelėsio čempionai NaTurek BLUE ar SAINT AGUR. Kiekvienam pagal skonį.
Pagrindiniam patiekalui mums parinko antienos krūtinėlę su mėlynuoju sūriu. Kodėl? Keletas priežasčių. Pirmoji - antiena, kaip ir mėlynasis pelėsis alsuoja elegancija, taurumu. Antra, antiena nors ir itin soti, yra palyginti lengvas patiekalas, lyginant su kita raudona mėsa, taigi, puikiai tinka vasariškai dienai.
Kaip jau tikriausiai atspėjote, šiam patiekalui gardinti naudojome vieną iš mūsų sūrių su mėlynuoju pelėsiu. Šefas buvo dosnus, teko ir fotografui bei operatoriui. Ovacijos!
Na o kaip be deserto? Tikrai niekaip! Desertas su sūriu? Tikrai taip! Mes naudojome NaTurek Brie, tačiau, kaip sako šefas, šiuo atveju griežtos taisyklės nėra. Šiam desertui jūs galite rinktis bet kurį sūrį, derantį su saldžiu desertu. Derės bet kuris švelnesnio skonio karvės ar net ožkos pieno sūris. Nebijokite eksperimentuoti! Kartais džiazuojant gimsta geriausi deriniai. Pažvelkite, kokie burtai vyko virtuvėje: