Mums reikės:
• 300g chavroux ožkų pieno sūrio
• 500g sluoksniuotos bemielės tešlos
• 70g graikinių riešutų
• 2 mėlynųjų svogūnų
• 1 šaukšto sviesto
• 2 šaukštelių cukraus
• keletos riekelių serano kumpio
• krapų
• petražolių
• jeigu mėgstate aštriau čili pipiro
• šilauogių
• 1 kiaušinio
• žiupsnelio druskos
⠀
Gaminame:
Karamelizuojame svogūnus. Supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname tirpintame svieste 5 minutes su žiupsneliu druskos. Beriame cukraus ir pakepiname dar minutę kol svogūnai karamelizuosis. Sausoje keptuvėje keletą minučių paskrudiname pjaustytus riešutus. Sluoksniuotą tešlą pjaustome kvadratėliais arba stačiakampiais. Kiek iškočiojame. Jeigu limpa prie paviršiaus, galima lengvai pabarstyti miltais. Dedame ožkų pieno sūrio. Ant viršaus keliauja svogūnai ir riešutai. Į dalį pyragėlių dėjau tik šilauogių. O į likusius dėjau smulkinto serano kumpio, žalumynų ir čili pipiro. Labai patiko abu variantai. Su šilauogėmis švelnesni, o su serano kumpiu stipresnio ir sodresnio skonio. Susukame pyragėlius ir ištepame juos kiaušinio plakiniu. Kepame 25 minutes 170 laipsnių orkaitėje. Iškepus apsišarvuojame kantrybe ir palaukiame 20 minučių kol kiek atvės.
⠀
O tada mėgaujamės skaniausia akimirka!