Salotos su marinuotu Kortos sūriu |
← |
Sūrio marinatui reikės:
50 ml Extra Virgin alyvuogių aliejaus
½ šaukštelio čili miltelių
1-2 skiltelės česnako
Kelios šakelės čiobrelių ir raudonėlio
1 pakuotė arba 160 g Kortos sūrio salotoms
Salotoms reikės:
Salotų žalumynai, suplėšyti į mažesnius gabalėlius
200 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
2-3 trumpi agurkai, supjaustyti
1 raudonasis svogūnas, pusžiedžiai
1 žalioji paprika, supjaustyta
100 g alyvuogių
150 g avinžirnių
2 šaukštai vyno acto
Druskos ir pipirų
Paruošimas:
Pirmiausia paruoškite marinuotą Kortos salotų sūrį. Alyvuogių aliejų sumaišykite su česnaku, čili pipiru ir žolelėmis stiklainyje. Salotų sūrį supjaustykite kubeliais ir sudėkite į aliejaus marinatą, kad sūris visiškai patektų į aliejų. Jei reikia, įpilkite alyvuogių aliejaus. Stiklainį uždenkite dangteliu ir palikite atvėsti kelioms valandoms arba per naktį.
Į lėkštę sudėkite salotas, pomidorą, agurką, svogūną, avinžirnius, alyvuoges ir papriką. Sudėkite marinuoto sūrio kubelius. Pusę aliejaus marinato kiekio sumaišykite su vyno actu ir pagardinkite druska bei pipirais. Gautu mišiniu aptepkite salotas. Galite sumaišyti salotas arba palikti ingredientus atskirai lėkštėje.
Likusį aliejų naudokite kaip salotų padažą.
Patarimas! Aliejaus marinatą galite pagardinti, pavyzdžiui, saulėje džiovintų pomidorų aliejumi arba pridėti įvairių žolelių ar prieskonių.
↑ | ← |