Pitos su kortos sūriu |
← |
Mums reikės:
Salotoms
Kortos sūrio
Pomidorų
Agurkų
Laiškinių svogūnų
Mėlynojo svogūno
Juodųjų alyvuogių
Žaliosios paprikos
Raudonosios paprikos
Keletos marinuotų paprikų
⠀
Padažui:
2 šaukštų medaus
1 citrinos sulčių
30ml alyvuogių aliejaus
Saujos krapų
Saujos petražolių
Šaukštelio grūdėtų garstyčių
Šaukštelio druskos
Kvapiųjų pipirų
1 skiltelės česnako
⠀
Vištienai:
300g vištienos krūtinėlės
2 šaukštų graikiško jogurto
1 šaukštelio druskos
2 skiltelių česnako
Šaukštelio persilado prieskonių
Saujos krapų
1/2 citrinos sulčių
⠀
Pitų serviravimui
⠀
Paruošimas:
Vištieną užmarinuojame su visais marinatui reikalingais produktais. Palaikome valandą ir uždedame ant iešmelių. Kepame 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje arba ant griliaus. Į dubenėlį spaudžiame citrinos sulčių, dedame žalumynų, česnako, garstyčių, pilame aliejaus ir skysto medaus. Jeigu turite tiršto, tiesiog pašildykite jį. Į salotų indą dedame stambiai pjaustytą pomidorą, agurką, paprikas, plonais pusžiedžiais pjausytą svogūną ir smulkiai pjaustytus laiškinius svogūnus ir marinuotas paprikas. Dedame alyvuogių. Pjaustome kubeliais Kortos sūrį. Jo pakuotė tobulai patogi, tad pjaustau tiesiog joje. Užpilame salotas padažu ir išmaišome.
Paskrudiname pitas. Pjauname pusiau. Dedame salotų ir vištienos. Apšlakstome sultimis iš salotų ir MĖGAUJAMĖS!
↑ | ← |