Pyragas su kriaušėmis, pekano riešutais ir "Saint Agur" sūriu |
← |
Ingredientai:
Tešlai reikės:
150 g sviesto
75 g grietinės
1 kiaušinis
100 g viso grūdo speltos miltų
200 g kvietinių miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
Pyrago įdaras:
3 kriaušės
200 g "Saint Agur" pelėsinio sūrio
2 kiaušiniai
200 ml grietinėlės
Susmulkintų čiobrelių
Stambiai pjaustytų pekano riešutų
Patiekimui šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
Norėdami pagaminti tešlą, virtuviniu kombainu sumaišykite visus ingredientus. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į polietileno plėvelę ir šaldykite bent pusvalandžiui. Tada iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir dėkite į 26-28 cm skersmens pyrago formą taip, kad dugnas ir šonai būtų uždengti. Kelis kartus pabadyti šakute. Ant tešlos dedame kepimo popierių ir pirmiausia 5 minutėms pakeliame iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, tada nuimame kepimo popierių ir kepame dar 5-6 minutes. Išimkite iš orkaitės.
Paruoškite įdarą. Norėdami tai padaryti, perpjaukite kriaušę per pusę, išimkite šerdį ir supjaustykite griežinėliais. Dėti ant iškeptos tešlos. Mėlynąjį sūrį paskirstykite tarp kriaušių. Taip pat galite sudėti keletą gabalėlių tarp kriaušių griežinėlių. Įmuškite kiaušinius ir sumaišykite su grietinėle. Jei reikia, įberkite čiobrelių ir šiek tiek druskos. Supilkite į pyrago pagrindą ir pašaukite į 180-200 laipsnių orkaitę apie 35-40 minučių arba kol pyragas taps auksinis ir iškeps. Pekano riešutus suberkite prieš pat išimdami iš orkaitės. Patiekdami pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir rukola.
↑ | ← |