Dutch baby blynas su keptu kamembero sūriu |
← |
Ingredientai:
2 v.š. sviesto;
3 kiaušinių;
½ puodelio pieno;
½ puodelio miltų;
Žiupsnio druskos;
2 v.š. tarkuoto kietojo sūrio;
1/2 a.š. šviežių čiobrelių lapelių;
2 rutuliukų kamembero sūrio ‘’Naturek’’.
Patiekimui: rukolos, serrano kumpio, juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Blenderio pagalba suplakame kiaušinius su pienu, miltais, druska ir šaukštu sviesto. Tarkuotą kietąjį sūrį sumaišome su čiobrelio lapeliais, o orkaitę įkaitiname iki 200 C.
Mažas (12-15 cm) ketaus keptuvėles dedame į įkaitintą orkaitę 5 minutėms įkaisti su gabalėliu sviesto.
Į įkaitusias keptuvėles pilame paruoštą tešlą maždaug iki pusės, per vidurį dedame kamembero sūrį, viską apiberiame kietuoju sūriu su čiobreliais. Kepame orkaitėje 15 minučių neatidarinėdami durelių, kad blynai nesukristų. Blynas turi paruduoti ir išsipūsti.
Išimame, apliejame Naturek ‘’Mango chutney’’ padažu, dedame rukolos, kumpio ir patiekiame karštus.
↑ | ← |