Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa |
← |
Ingredientai:
Lašišai:
400 g lašišos filė
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovintų česnakų miltelių
1 arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
400 g lašišos filė
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovintų česnakų miltelių
1 arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Ananasų-avokadų salsai:
¼ didelio ananaso (apie 500 g kubelių)
1 didelio gerai sunokusio avokado
150 g vyšninių pomidorų
½ raudonojo svogūno
ryšelio šviežių kalendrų
½ žaliosios citrinos sulčių
žiupsnio druskos
¼ didelio ananaso (apie 500 g kubelių)
1 didelio gerai sunokusio avokado
150 g vyšninių pomidorų
½ raudonojo svogūno
ryšelio šviežių kalendrų
½ žaliosios citrinos sulčių
žiupsnio druskos
Gaminimas:
Iškepkite lašišą. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir visus prieskonius. Mišiniu ištepkite lašišos filė ir išdėliokite ant kepimo popieriaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių, priklausomai nuo filė gabalėlių dydžio. Lašiša turi būti iškepusi, bet sultinga.
Iškeptą lašišą pasmulkinkite šakute vidutinio dydžio gabalėliais.
Paruoškite ananasų-avokadų salsą. Dubenyje sumaišykite nedideliais kubeliais supjaustytą ananasą ir avokadus, perpus perpjautus pomidorus, smulkiai kapotą raudonąjį svogūną ir kalendros lapelius. Pagardinkite žaliosios citrinos sultimis, žiupsniu druskos ir išmaišykite.
Patiekite. Tortilijas galite šiek tiek pašildyti (orkaitėje ar sausoje keptuvėje). Aptepkite tepamuoju varškės sūriu su lašiša. Ant viršaus dėkite saują lašišos gabalėlių, ant viršaus paskleiskite ananasų-avokadų salsą. Ragaukite nedelsiant, kol tortilijos nesumirko nuo įdaro. Skanaus!
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir visus prieskonius. Mišiniu ištepkite lašišos filė ir išdėliokite ant kepimo popieriaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių, priklausomai nuo filė gabalėlių dydžio. Lašiša turi būti iškepusi, bet sultinga.
Iškeptą lašišą pasmulkinkite šakute vidutinio dydžio gabalėliais.
Paruoškite ananasų-avokadų salsą. Dubenyje sumaišykite nedideliais kubeliais supjaustytą ananasą ir avokadus, perpus perpjautus pomidorus, smulkiai kapotą raudonąjį svogūną ir kalendros lapelius. Pagardinkite žaliosios citrinos sultimis, žiupsniu druskos ir išmaišykite.
Patiekite. Tortilijas galite šiek tiek pašildyti (orkaitėje ar sausoje keptuvėje). Aptepkite tepamuoju varškės sūriu su lašiša. Ant viršaus dėkite saują lašišos gabalėlių, ant viršaus paskleiskite ananasų-avokadų salsą. Ragaukite nedelsiant, kol tortilijos nesumirko nuo įdaro. Skanaus!
↑ | ← |