Kriaušių pyragas su pelėsiniu "Saint Agur" sūriu |
← |
Ingredientai:
400 g mielinės sluoksniuotos tešlos (arba 4 tešlos lėkštės)
1 kiaušinis
50-60 g pelėsinio sūrio (Saint Agur)
2 šaukštai anakardžių, kapotų
2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių
1 prinokusi kriaušė,
Pipirų
Gaminimas:
Tešlos lakštus paskleiskite ant stalo, o trumpesnius galus šiek tiek pakelkite vieną ant kito, kad susidarytų ilga eilė. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio ir tešlos galus aptepkite kiaušinio plakiniu. Tada stipriai suspauskite juos pirštais. Užtepkite susmulkintą pelėsinį sūrį, riešutus, čiobrelius ir kriaušes, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais kriaušę. Sukrėskite pipirus. Ilgąjį tešlos kraštą iškočiokite ir tešlos kraštą patepkite kiaušinio plakiniu, kad kepant pyragas neatsipalaiduotų. Tada susukite gautą vyniotinį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą torto formą (Ø22-24cm). Kepti 190°C 25 min.
↑ | ← |