Galetė su karamelizuotais svogūnais ir "Camamberto" sūriu |
← |
Ingredientai:
Tešlai reikės:
130 g miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukšto cukraus
115 g šalto sviesto
60 ml ledinio vandens
Įdarui reikės:
2-3 šaukštų spanguolių arba obuolių džemo
120g Naturek Camemberto sūrio
450 g svogūnų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų balzamiko acto
1 šaukšto rudojo cukraus
Gaminimas:
Pasiruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų ir viską išmaišykite. Įtarkuokite šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų kartu su miltais, kol susiformuos trupiniai. Vandenį pilkite pamažu, nuolat maišydami, kol tešla sukibs. Išminkykite vientisą tešlą ir suformuokite rutulį. Susukite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą valandai.
Karamelizuokite svogūnus. Svogūnus supjaustykite griežinėliais. Į gerai įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir sudėkite svogūnus. Kepkite ant mažos kaitros, kartas nuo karto pamaišant apie 12-14 minučių. Atvėsinkite.
Camemberto sūrį supjaustykite.
Paruoškite galetę. Atšalusią tešlą išimkite iš šaldytuvo ir perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Iškočiokite 30 centimetrų skersmens apskritimą ir atsargiai perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Galetės centre tolygiai paskirstykite džemą ir išdėliokite sūrį – nepamirškite palikti maždaug 5 centimetrus nuo kraštų – jie bus skirti užlenkti galetę. Ant viršaus sudėkite karamelizuotis svogūnus. Užlenkite galetės kraštus. Kiaušinį įmuškite į puodelį, įpilkite šaukštą pieno ir lengvai paplakite šakute. Gautu plakiniu aptepkite galetės kraštus. Galetę kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių, kol ji įgaus auksinę spalvą. Iškepusiai galetei leiskite 10 minučių atvėsti.
Skanaus!
↑ | ← |