Bandelių "Eglė" su ožkos pieno sūriu |
← |
Ingredientai:
11 g sausų mielių;
1 arbatinio šaukštelio druskos;
1 valgomo šaukšto cukraus;
500 g kvietinių miltų;
0,3 l šilto vandens;
2 valgomi šaukštai alyviuogių aliejaus;
150 g kreminio natūralaus ožkos pieno sūrio "Chavroux";
1 valgomo šaukšto džiovintų žolelių mišinio;
1 kiaušinis;
Papuošimui rozmarino šakelės ir granatų sėklų.
Gaminimas:
Sausas mieles sumaišykite su miltais druska ir cukrumi. Įpilkite šilto vandens bei alyvuogių aliejaus ir minkykite tešlą. Tešlos dubenį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir valandai palikite šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų.
Imame formuoti bandeles. Padaliname tešlą į 40-50 g gabalėlius. Imame gabalėlį tešlos, spaudžiame delne, jog būtų plokščias ir į vidurį dedame šaukštą ožkos pieno sūrio, pabarstome žolelių mišiniu. Tešlą tvirtai užspaudžiame į rutuliuką, ir dedame į kepimo skardą, padengta sviestiniu popieriumi. Suformavus "eglės" formą, viršų ir šonus patepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome žolelių mišiniu. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol duonelės taps auksinės spalvos.
Iškeptą bandelių "eglę" papuošiame rozmarino šakele ir granatų sėklomis.
↑ | ← |