Apkepėlė su pomidorais ir "Chavroux“ ožkos pieno sūriu |
← |
Ingredientai:
1 „Chavroux“ ožkos pieno sūrio;
200 vyšninių pomidoriukų;
100 g konservuotų smulkintų pomidorų;
1 šalotinio svogūno (arba mėlynojo);
2 skiltelių česnako;
20 g šviežios kalendros;
3 kiaušinių;
½ kepalo itališkos arba prancūziškos duonos;
Alyvuogių aliejaus;
Druskos, pipirų.
Gaminimas:
Į įkaitintą keptuvę beriame kubeliais pjaustytą svogūną ir česnaką. Svogūnams suminkštėjus beriame į keturias dalis pjaustytus vyšninius pomidorus ir konservuotus pomidorus. Paskaniname druska ir pipirais. Troškinsime 5–6 minutes. Riekelėmis pjaustytą duoną apšlakstome alyvuogių aliejumi, apiberiame druska ir pipirais, ir dedame ant grotelių į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Daržovėm baigiant troškintis, supilame jas į ugniai atsparų indą. Atsargiai įmušame kiaušinius ir dedame ožkos pieno sūrį. Dedame į orkaitę 8–10 min. Kiaušiniui iškepus ir sūriui apskrudus apibarstome kapotos kalendros lapais.
↑ | ← |