KEPTAS CAMEMBERT SU SVOGŪNŲ DŽEMU |
← |
Ingredientai:
„NaTurek Na Cieplo“ sūris kepimui su džiūvėsėliais,
3 dideli svogūnai,
100 ml balzaminio acto,
80 g cukraus,
100 g džiovintų figų,
Prancūziška duona,
3 česnako skiltelės,
Žalumynai,
Druska, pipirai,
Aliejus kepimui.
Gaminimas:
Svogūną supjaustome šiaudeliais, apkepiname puode ir sudedame kubeliais pjaustytas figas. Užpilame cukrumi, actu ir pagardiname druska bei pipirais. Verdame labai žemoje temperatūroje, kol džemas sutirštėja.
Puode (arba skrudintuve) įkaitintame aliejuje iškepame sūrį, kol jis gražiai apskrunda.
Duoną supjaustome riekelėmis, sudedame į skardą, apšlakstome aliejumi ir pagardiname smulkintu česnaku bei žolelėmis. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes.
Sūrį patiekiame kartu su džemu ir skrudinta duonele.
↑ | ← |