SŪRIU UŽKEPTI MAKARONAI |
← |
Ingredientai:
2 vnt. sūrio „Naturek Camembert“,
700 ml grietinėlės,
1 svogūnas,
1/2 žaliosios paprikos,
1/2 raudonos paprikos,
4 skiltelės česnako,
Sauja mėgstamų šviežių žalumynų,
1 žalioji citrina,
Šaukštelis kokybiškų džiovintų žolelių,
150 g tarkuoto fermentinio sūrio,
Druska (pagal skonį),
Keli šaukšteliai bruknių džemo (galite dėti kitą mėgstamą džemą arba šviežias uogas),
1 pakuotė spageti makaronų.
⠀
Gaminimas:
⠀
Verdame makaronus (kad nebūtų visiškai išvirę ar pervirę, taip galutinis rezultatas bus tobulas). Keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejumi pakepiname smulkiai pjaustytas daržoves (pasiliekame kelis gabalėlius česnako). Beriame džiovintas žoleles, druską ir žalumynus. Apskrudus daržovėms, pilame grietinėlę, spaudžiame žaliosios citrinos sultis ir patroškiname dar kelias minutes. Tuomet sudedame fermentinį sūrį ir išmaišome. Į grietinėlės ir daržovių padažą dedame makaronus, gerai išmaišome ir viską sukrečiame į kepimo formą. Camembert sūrį pjauname išilgai pusiau, į minkštąją dalį įsmaigstome česnako skilteles ir truputį paspaudžiant įdedame džemo. Sudedame sūrį ant makaronų (kietąja dalimi į viršų). Makaronus šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame maždaug 25 minutes. Iškepus visa vidinė sūrio dalis sutekės ant makaronų, tad jums teliks išimti baltą viršų. Patiekti galite su kokosų piene virtomis midijomis ir šviežių daržovių salotomis.
↑ | ← |