Panakota su figomis ir pistacijomis |
← |
Ingredientai:
200 ml 35% grietinėlės,
200 ml 10% grietinėlės,
2 v. š. cukraus,
4 želatinos lakštai,
Pusės apelsino žievelė (smulkiai sutarkuota),
300 g „Chavroux“ ožkos sūrio su figomis (kambario temperatūros),
2-3 figos (pjaustytos plonais griežinėliais),
100 g pistacijų (stambiai supjaustytų/skaldytų),
6 a. š. medaus.
Gaminimas:
Želatinos lakštus užmerkiame šaltame vandenyje keletui minučių.
Į puodą supilame grietinėlę, beriame cukrų bei tarkuotą apelsino žievelę ir maišydami kaitiname, kol cukrus ištirpsta.
Kai želatinos lakštai išbrinksta, juos rankomis „išgręžiame“, dedame į karštą grietinėlę ir maišome, kol želatina ištirpsta. Tuomet į puodą dedame ožkos pieno sūrį ir maišome iki kol masė tampa vientisa.
Vandeniu sudrėkiname formeles, pilame grietinėlės ir sūrio masę bei dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Prieš patiekiant papuošiame Panakotą figų griežinėliais bei skaldytomis pistacijomis, apliejame medumi.
↑ | ← |