Brusketa su pomidorų salsa ir svogūnais |
← |
Ingredientai:
Raudonasis svogūnas (600 g),
Vyšniniai pomidorai (300 g),
Baziliko lapai,
Balzaminis Modenos acto kremas (100 ml, tamsus),
Ciabatta duonelė,
„Chavroux“ ožkos sūris,
100 g cukraus,
Druska pipirai,
Alyvuogių aliejus.
Gaminimas:
Ciabatta duoną supjaustome plonomis riekelėmis, išdėliojame ją ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame, kol įgauna švelnią aukso spalvą.
Kol duona kepa, galime paruošti pomidorų salsą ir svogūnus. Dubenyje sumaišome pjaustytus vyšninius pomidorus ir baziliko lapelius, pagardiname druska, pipirais ir Balzaminiu Modenos acto kremu.
Į keptuvę pilame tyrą alyvuogių aliejų, įkaitiname, beriame cukrų ir kai jis išsilydo, sudedame pjaustytus svogūnus, kad jie karamelizuotųsi. Nepamirštame nuolat pamaišyti.
Ant duonos riekelių dedame pomidorų salsos, tuomet ožkos sūrį, pagardiname karamelizuotais svogūnais, apšlakstome Balzaminiu Modenos acto kremu ir papuošiame šviežiais baziliko lapeliais.
↑ | ← |