Pyragas su ožkos pieno sūriu ir pomidorais |
← |
Ingredientai:
Pyrago pagrindui:
100 g šalto sviesto,
250 ml speltos ar kvietinių miltų,
1-2 šaukštai šalto vandens,
0,5 šaukštelio druskos.
Įdarui:
200 g „NaTurek Kozi“ arba „Chavroux“ (kambario temperatūros),
3 kiaušiniai,
200 ml 35 % grietinėlės,
Didelė sauja šviežių ar džiovintų smulkintų raudonėlių ar kitų žolelių,
Druska ir juodieji pipirai,
2-3 pomidorai, geriausia skirtingų spalvų (pjaustyti griežinėliais),
Alyvuogių aliejus.
Gaminimas:
Pyrago pagrindo paruošimas: į dubenį beriame miltus, druską ir įtarkuojame sviestą. Įpilame šiek tiek vandens ir viską minkome iki vientisos masės. Iš išminkytos tešlos suformuojame didelį rutulį, jį apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldymo kamerą. Mažiausiai po valandos ištraukiame tešlą ir iškočiojame apskritimą ant miltais apibarstyto stalo (22–24 cm skersmens). Gautą tešlos pagrindą klojame į pyragams skirtą skardą (su nuimamu kraštu), juo padengiame skardos dugną ir šonus.
Įdarui pirmiausia išmaišome ožkos sūrį (jis turi būti kambario temperatūros), po vieną įmušame kiaušinius ir pilame grietinėlę. Į gautą masę beriame raudonėlius ar kitas žoleles, pagardiname druska ir pipirais. Įdarą pilame ant pyrago pagrindo, ant viršaus išdėliojame pomidorų griežinėlius, viską pagardiname druska bei pipirais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi. Pyragą šauname į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 45 minutes arba tol, kol pyrago paviršius paruduos ir sutvirtės.
↑ | ← |