Kepti virtinukai su ožkų pieno sūriu |
← |
Ingredientai:
Į dubenį beriame miltus, įpilame kefyro, dedame druską bei sodą ir minkome tešlą rankomis iki vientisos masės. Tešla turėtų būti šiek tiek kieta, o ne minkšta ir lipni. Išminkius tešlą uždengiame dubenį maistine plėvele ir leidžiame pastovėti šiltoje patalpoje apie 30-60 minučių. Plonai iškočiojame tešlą ant miltais apibarstyto stalo ir išpjauname norimo dydžio apskritimus. Į apskritimus dedame po šaukštą įdaro, lenkiame per pusę, kad gautumėm mėnulio formą ir užspaudžiame kraštus. Virtunukus kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje (galima kepti ir orkaitėje) iki kol tampa švelniai auksinės spalvos. Patiekiame su grietine ir skrudintais svogūnais ar kitais norimais priedais bei padažais.
↑ | ← |