Pica-pyragas |
← |
Ingredientai:
500 g mielinės tešlos,
500 g cukinijų,
2-3 skiltelės česnako,
Alyvuogių aliejus,
Druska, pipirai,
150 g sūrio „Chavroux“ su figomis,
100 g tarkuoto „Saint Agur“ sūrio.
Gaminimas:
Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į dubenį, pagardinkite susmulkintu česnaku, druska ir pipirais (gausiai), įpilkite alyvuogių aliejaus. Švelniai išmaišykite rankomis ir leiskite pastovėti apie dešimt minučių.
Mielinę tešlą iškočiokite šiek tiek ploniau ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlos kraštus lengvai įpjaukite peiliu maždaug 1–1,5 cm atstumu nuo krašto. Kreminį sūrį sumaišykite su maždaug puse tarkuoto kietojo sūrio ir tolygiai paskirstykite ant tešlos (nuo įpjovimo link vidurio, kad kraštai liktų be priedų). Ant viršaus vieną šalia kitos išdėliokite cukinijos riekeles ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-čiai minučių. Praėjus pusei kepimo laiko, picą apibarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir kepkite dar 15 minučių. Skanaus!
↑ | ← |