Grissini su lašišos užtepėle |
← |
Ingredientai:
Tešlai:
250 g kvietinių miltų (+ stalui pabarstyti),
160 ml šilto vandens,
1 a. š. sausų mielių,
½ a.š. šaukštelio druskos
¼ a. š. džiovintų česnako miltelių,
pagal poreikį juodgrūdžių sėklos (pabarstymui).
Užtepui:
200 g rūkytos lašišos filė,
150 g „Tartare Classic“ su žalumynais
80 g natūralaus jogurto.
Gaminimas:
Miltus sumaišome su mielėmis ir druska. Pilame šiltą vandenį ir užmaišome tešlą. Paliekame 1 val. šiltai.
Stalą apibarstome miltais ir juodgrūdžių sėklomis. Atgnybiame tešlos gabaliuką (15-20 g), apviliojame miltų ir juodgrūdžių mišinyje ir tarp delnų iškočiojame virvelę (virveles galima daryti ir ant stalo).
Lazdeles dedame ant popieriumi išklotos skardos.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Užtepui į smulkintuvo indą dedame lašišą, tepamą varškės sūrį ir jogurtą. Sutriname iki vientisos masės.
↑ | ← |