PENE MAKARONAI SU AL DENTE BROKOLIU, ŠPINATAIS IR OŽKOS SŪRIU |
← |
Ingredientai:
Pene makaronai,
Didelė sauja špinatų̨,
1 brokolis,
Keliu laiškiniai svogūnai,
350 ml grietinėlės,
1 šaukštas miltų,
150 g „Chavroux“ ožkų pieno sūrio,
Maždaug 2/3 stiklinės makaronų nuoviro,
Druska, pipirai, rozmarino šakelė,
1 šaukštas sviesto.
⠀
Gaminimas:
Makaronus verdame sūdytame vandenyje.
Brokolį apipjaustome (kotelį paliekame sriubos sultiniui) ir dedame į verdantį vandenį, apverdame dvi minutes, traukiame lauk ir iš karto panardintame į ledinį vandenį (kelioms minutėms, taip jis bus traškus).
Gaminame padažą̨: sviestą tirpiname keptuvėje, jame pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną̨ ir rozmarino šakelę. Dedame miltus ir pamaišome. Supilame grietinėlę̨, beriame druskos, pipirų ir vis maišome, kol masė sutirštės. Įpilame makaronų nuoviro, sudedame sūrį ir maišome tol, kol gausime vientisą masę. Sudedame špinatus ir išjungiame ugnį̨. Galiausiai į pagamintą padažą sudedame brokolius ir išvirtus makaronus.
↑ | ← |