KEPTI SŪRIAI SU SALOTOMIS IR SMIDRAIS |
← |
Ingredientai:
Sūriams:
„NaTurek Brie“ ir „NaTurek Camembert“ sūriai,
Šlakelis alyvuogių aliejaus,
Kelios česnako skiltelės,
Trintos bruknės,
Rozmarino lapeliai.
Smidrams:
Smidrai,
Kelios česnako skiltelės,
Džiovintas bazilikas, raudonėlis, rozmarinas, druska,
Gabalėlis sviesto,
Šlakelis alyvuogių aliejaus.
Salotoms:
Pomidorai,
Svogūnų laiškai,
Šlakelis alyvuogių aliejaus,
Citrinos sultys,
Druska, pipirai.
Gaminimas:
Iš folijos padarome sūrio sieneles, kad kepant jis neištekėtų. Sūrio viršuje išpjauname plokščios formos kepurėlę. Apšlakstome sūrį nedideliu kiekiu aliejaus, susmaigstome česnako skiltelių, dedam šaukštą trintų bruknių ir rozmarino lapelių. Kepam 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
Kol sūris kepame gaminame smidrus.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame alyvuogių aliejaus. Dedam česnako, džiovinto baziliko, raudonėlio ir rozmarino, beriam druskos. Kiek pakepus atsiskleis nerealūs kvapai! Tada ir pats laikas dėti smidrus ir pakepinti po porą minučių iš abiejų pusių.
Salotos labai paprastos - pomidoras, svogūnų laiškai, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, druska, pipirai. Vienas mėgstamiausių mano derinių.
↑ | ← |