Pelėsiniai sūriai „NaTurek“ gaminami iš karvių pieno (taip pat siūlome kamambero sūrius iš ožkų pieno).
Jie priklauso fermentinių sūrių, kurie brandinami su paviršiniu Penicillium candidum pelėsių sluoksniu, grupei. Sūrio gamybai naudojamas pienas brendimo procese apdirbamas, pridėjus atitinkamų bakterijų kultūrų ir nurodyto tipo pelėsių. Pienas koaguliuojamas įdėjus šliužo fermento*, t. y. fermento, kuris sukelia saldųjį pieno rūgimą. Sūriai tada formuojami skirtingų tipų sūrių formose, o kituose gamybos proceso etapuose – nuvarvinami, sūdomi, džiovinami ir brandinami. Šiuo laikotarpiu formuojasi specifinės organoleptinės savybės, daugiausia – gatavo produkto skonio ir kvapo ypatybės. Subrendęs sūris pakuojamas automatiniu būdu, pakavimo mašinomis, atvėsinamas ir pateikiamas į prekybą. Pelėsinių sūrių „NaTurek“ ir „Sekret Mnicha“ gamyboje naudojami sintetiniai mikrobiologiniai fermentai – tai labai svarbu, pavyzdžiui, vartotojams, kurie yra vegetarai.
*Šliužo fermentas – tai fermentas, gaunamas iš jaunų gyvulių skrandžių. Jo sudėtyje yra chimozino.