0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas

Paieška

 

0

Kuo skiriasi bri ir kamambero sūriai?

 
Pasak legendos, moteris vardu Marie Harel prancūzų revoliucijos metu priglaudė vienuolį, kuris, kaip ir daugelis vienuolių tais laikais, turėjo rinktis: prisiekti naujai Respublikai arba mirti po giljotinos ašmenimis. Taigi, mūsų herojus vienuolis nusprendė bėgti į Angliją per Normandiją, kad išvengtų niūraus likimo. Bėgdamas iš šalies, Normandijoje jis sutiko Marie Harel, kuri suteikė jam laikiną prieglobstį. Vienuolis buvo toks dėkingas Marie, kad ši jį priglaudė ir pamaitino, kad pasidalino savo su ja savo sūrio receptu, būdingu Paryžiaus apylinkėms. Šis sūris vadinosi Brie, pagal vietovės nuorodą. Marie pagamino sūrį iš normandiško karvių pieno, naudodama vietoje įprastą brandinimo technologiją, taip išrasdama naują sūrio rūšį. Šiandien šis sūris yra pavadintas vietos kaimelio vardu – Camembert
(Šalitinis – bbc.com)
 
Įvardijami tokie skirtumai, tarp šių legendinių sūrių:
·       Camembert yra kiek stipresnio skonio nei Brie.
·       Camembert sūris kilęs iš Normandijos regiono, o Brie – iš Il de Franso.
·       Brie atsiradimas datuojamas VIII amžiumi, o Camembert – XVIII amžiaus pabaiga – XIX amžiaus pradžia.
·       Cilindrinis plokščias Camembert sūrio vienetas paprastai yra 12 centimetrų diametro, o Brie – nuo maždaug 23 centimetrų, iki 43 centimetrų.
·       Gaminant Camembert naudojamas pelėsinis grybas Penicillium Camemberti, o Brie – Brevibacterium bakterija.
·       Camembert bręsta greičiau, nei Brie.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti