0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas

Paieška

 

0

Brie sūrio tortas

 

Ingredientai:

Įdarui:
1 puodelis nuluptų supjaustytų kriaušių,
⅓ puodelio šaldytų aviečių ,
2 v. š. vandens,
2 v. š. cukraus,
1 a. š. pektino,
1 v. š. citrinos sulčių.
 
Biskvitui:
1 v. š. miltų,
2 v. š. riešutų miltų, pvz. migdolų miltų,
2 v. š. kakavos,
3 v. š. cukraus,
2 v. š. sviesto,
1 trynys,
1 baltymas.
 
 
Brie sūrio "musui":
1 v. š. želatinos,
2 v. š. vandens,
250 g sūrio „NaTurek Brie“,
¾ puodelio pieno,
400 ml riebios grietinėlės,
⅓ puodelio cukraus,
Vanilė pagal skonį.
 
Juodojo šokolado glazūrai:
8 g želatinos ,
250 g cukraus,
150 ml vandens,
80 g kakavos,
80 ml grietinėlės,
50 g juodojo šokolado .

Gaminimas:
 
Įdarui į puodą suberti kriaušes, avietes, įpilti vandens ir cukraus. Apvirus masę "sublenderiuoti" ir pertrinti per sietelį. Grąžinti puodą su mase ant viryklės ir pakaitinti įbėrus pektino. Kai masė užvirs, įpilti citrinos sulčių ir kaitinti, kol masė sutirštės. Masę supilti į 16 cm žiedo formą ir užšaldyti šaldiklyje iki torto surinkimo.
Biskvitui sumaišyti miltus, riešutų miltus, kakavą. Kitame inde iki standžių putų išplakti baltymą su 1 v. š. cukraus. Kitame inde suplakti kiaušinį, trynį, 2 v. š. cukraus. Į šią masę įplakti kambario temperatūros sviestą ir miltų mišinį. Paskui atsargiai įmaišyti baltymo masę. Kepti 16 cm žiede apie 20 min. 180 C įkaitintoje orkaitėje.
Brie sūrio "musui" užmerkti želatiną vandenyje. Puode pakaitinti pieną, gabaliukais supjaustytą Brie sūrį, cukrų ir vanilę. Vėliau masę perkošti per sietelį ir įdėti išbrinkusią želatiną. Atvėsus masei, į ją atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę.
Tortą renkame 18 cm žiede, kurio dugną aptraukiame maistine plėvelė, šonus apdengiame acetatine juosta ir kurį pastatome ant kilnojamo kieto pagrindo. Pilame nedidelį kiekį grietinėlės-Brie sūrio masės ir šaldome šaldiklyje 10 min. Dedame užšaldytą kriaušių-aviečių sluoksnį ir užpilame grietinėlės-Brie sūrio masę ir vėl pašaldome apie 10 min. Vėliau dedame atvėsusį biskvitą ir užpilame likusia grietinėlės-Brie sūrio mase. Tortą šaldome šaldiklyje per naktį.
Pasiruošiame glazūrą: užmerkiame želatiną nedideliame kiekyje vandens. Puode kaitiname cukrų, kakavą, vandenį, grietinėlę. Nukeliame puodą nuo viryklės ir įmaišome susmulkintą juodąjį šokoladą bei išbrinkusią želatiną. Kai glazūra atvėsta iki kambario temperatūros, pilame ant ką tik iš šaldiklio ištraukto užšaldyto torto. Puošiame figomis, vynuogėmis ir Brie sūrio gabaliukais.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti